Setién görevden alındı: Şampiyonlar Ligi aşağılamasının ardından Barselona için ufukta daha fazla değişiklik var mı? - VİP HABERİM

Son Yayınlar

Ana Sayfa Reklam

18 Ağustos 2020 Salı

Setién görevden alındı: Şampiyonlar Ligi aşağılamasının ardından Barselona için ufukta daha fazla değişiklik var mı?

 

Setién görevden alındı: Şampiyonlar Ligi aşağılamasının ardından Barselona için ufukta daha fazla değişiklik var mı?

Setién görevden alındı: Şampiyonlar Ligi aşağılamasının ardından Barselona için ufukta daha fazla değişiklik var mı?





2018'de Roma'ya 3-0 mağlupolduktan sonra , Barcelona taraftarları bunun kulübün en düşük seviyesi olduğunu düşünebilirdi. 2019'da Liverpool'a 4-0 kaybettikten sonra , bunun kulübün en düşük puanı olduğunu düşünmüş olabilirler.
Ancak üst üste üçüncü sezonda Barcelona , Bayern Münih'e 8-2 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden atılmanın giderek daha aşağılayıcı ve acı verici bir yolunu buldu .

Ve büyük ölçüde beklendiği gibi, kulüp Pazartesi günü büyük yenilgiye başkanlık eden yönetici Quique Setién'i görevden alarak harekete geçti.
Barcelona'dan bir bildiri kısmen okudu "Bu, ilk takımın kapsamlı bir yeniden yapılanmasını özetleyen bir dizi kararın ilkidir". "Bu değişiklikler, mevcut teknik sekreter ile fikir birliği içinde yapılacak ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır."
Eski Barcelona oyuncusu Ronald Koeman'ın devralmak için favori olduğu bildirildi. Koeman, Hollanda milli takımının şu anki teknik direktörü.
Birçoğunda Katalanlar Bayern'e karşı zayıf düşerken, büyük Lionel Messi'nin yanı sıra kulüp efsaneleri Gerard Pique, Sergio Busquets ve Luis Suarez'in de dahil olduğu bir Barcelona tarafının mücadele etmesi bekleniyordu.
Ancak Almanlar, Barcelona'dan Bayern'e kiralık olan Thomas Muller ve Philippe Coutinho'nun destekleri sayesinde, Lizbon'da isyan çıkardı ve Barselona'yı rekor bir yenilgiye uğrattı.
Şimdiye kadar kabul ettiği tüm Şampiyonlar Ligi gollerinin% 3,1'ini kabul ettiği yenilgi tarzı, Barcelona taraftarı Ryan Alam'ı "aşağılanmış" hissine bıraktı.

"Bir noktada Bayern'in bize biraz sempati göstermesini umuyordum ama bu asla gelmedi" dedi .
"Hayatım boyunca desteklediğim kulüpten bu kadar hayal kırıklığı yaratan bir performans beklemiyordum. Umarım tüm bunların iyi bir nedeni vardır ve yönetim kurulu başkanla ve kulübün transfer politikalarıyla ilgili sorunlarını düzeltir ve bir Barcelona'nın kalibresine uyan bir yönetici. "


Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Bayern Münih'e tepki gösterir.

'Tarihsel aşağılama'
İspanya'da bir gazete sonucu "utanç verici bir döngünün sonu" olarak nitelendirirken, bir diğeri bunu "tarihsel bir aşağılama" olarak nitelendirdi. Bir diğeri sadece manşetti: "Utanç."
Taraftarlarına yedinci dakikada 1-1'lik skorla biraz umut verse de, Bayern sadece 15 dakika sonra öne geçtiğinde, sonuç hiç şüphe uyandırmadı.
Barcelona'nın acımasız Bayern baskı sistemine karşı topu kaleciden dışarı atma ısrarı ve yetersizliği, gol üstüne golle sonuçlanır.
Barcelona taraftarı Ali Mir, "Barca performans göstermezken, oynadıkları maç için Bayern'e itibar verilmelidir.
Bayern iyi eğitilmiş, fiziksel olarak zinde bir takım gibi görünürken, Barselona, ​​Messi'nin sık sık çağırabileceği sihre fazlasıyla bağımlı olan yaşlanan bireylerden oluşan bir koleksiyon gibi görünüyordu.


Setien, Bayern Münih golünün ardından tepki verir.
10 yılı aşkın süredir Barcelona'da oynayan Pique, maç sonrası röportajını verirken "kulübün değişmesi gerekiyor" diyerek gözle görülür bir duygusal göründü .
Pique maçtan sonra Movistar'a "Bu ne birinci, ne ikinci ne de üçüncü sefer" dedi. "Zor, çok zor ve umarım bir şey ifade eder.
"Ve pekala ... hepimiz şimdi düşünmeliyiz, kulübün değişikliklere ihtiyacı var ve ben koçtan veya oyunculardan bahsetmiyorum. Kimseyi ayırmak istemiyorum. Yapısal olarak kulübün değişikliklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum çünkü dediğim gibi ne birinci ne ikinci ne de üçüncü.
"Kimse gerekli değildir. Yeni kan gelip dinamiği değiştirmek zorunda kalırsa kendimi ilk öneren benim. Çünkü şimdi dibe vurduk. Ve iyi ... şimdi hepimiz Barca için neyin en iyisi olduğunu içten düşünmek zorundayız , günün sonunda en önemli şey bu.
"Barca gibi bir kulüp en üstte olmalı, kazanmalı ve yarışmalı. Artık sahaya yansıyan saklanamayacağımız bir noktaya geldik. Bugün olanlar Barselona gibi bir kulüp için kabul edilemez."


Pique, Bayern'e yenilginin ardından tepki verir.

Öndeki yol
Peki şimdi beş kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu ne olacak?
Kulüp, Xavi ve Andres Iniesta gibi oyuncuları üreten üretken gençlik sistemiyle ünlü olsa da, akademiden ilk takıma giden yol durgunlaştı, çünkü kulüp bunun yerine büyük isimlere imza atmaya odaklandı.
Ve yaşlanmakta olan bir kadroyla - Barcelona'nın 30 yaşın üzerinde XI'ye ilk 11'inden altı tanesi - kulübün saha içinde ve dışında birçok yönüyle bazı ciddi soru işaretleri var.
Bayern'e yenilmesi sırasında taç çizgisinde bıkkın bir figürü kesen Setién'in işini kaybetmesine ek olarak, bir dizi pahalı oyuncu da çıkış yolunda olabilir.

Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu, kulübün taraftarlarından özür diledikten sonra , kulübün "bazı kararlar vereceğini" söyledi .
"Önceden verdiğimiz bazı kararlar var ve diğerleri önümüzdeki birkaç gün içinde vereceğiz. Duyurular önümüzdeki haftadan itibaren yapılacak, işler sakinleştikten sonra karar vermemiz gerekiyor. Bugün düşünme günü. Yarın böylesine ağır bir yenilginin ardından hayranlarımızın moralini yükseltmeye çalışacağız. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder